Morga Privata | Camera Frigorifica | Sala igienizare | Capac Frigorific

Morga privata
Morga privata

Conform legii funerare 102/2014 si H.G. 741/2016 corpul neinsufletit nu poate ramane la domiciliu sau la unitatea sanitara privata (camin/azil batrani/centru ingrijire) mai mult de doua ore de la momentul decesului iar compania noastra a introdus serviciul de preluare a persoanei in cauza in vederea unei igienizari si conservari optime la morga noastra privata in conditii asemanatoare celor din marile spitale.

Defunctul(a) este astfel preluat de la locul decesului si transferat la morga companiei noastre ce dispune aparatura frigorifica speciala cu masa de inox pentru toaletare / cosmetizare si instrumente sanitare ideale pentru efectuarea practicilor uzuale de imbalsamare/ tanatopraxie, conform normelor in vigoare.

Pastrarea in acest spatiu autorizat se face pe durata solicitata de familia celui trecut in nefiinta, iar acest serviciu faciliteaza asteptarea unei persoane dragi ce trebuie sa vina de la distanta mare din strainatate si doreste sa participe la inhumare/incinerare sau atunci cand sunt probleme cu privire la documente, locul de veci sau diferite alte motive neprevazute.

Corpul decedatului(ei), bine conservat, igienizat, imbalsamat, poate fi expus apoi familiei in cele mai bune conditii de igiena si va prezenta un aspect cat mai real, ulterior fiind transferat catre capela, biserica sau cimitir.

Camera frigorifica mortuara

Camera frigorifică a fost proiectată pentru a putea conserva persoană decedată pentru un timp mai îndelungat, iar ceea ce detine compania noastra este o facilitate noua care se încadrează în toate standardele. Temperatura de funcţionare este de -15C această temperatură este menţinută constanta datorită pereţilor din poliuretan 100%, izolaţi cu spumă sub înaltă presiune.

Oferim serviciul de pastrare a persoanei decedate in camera frigorifica mortuara pentru un timp indelungat fiind in conformitate cu normele in vigoare acreditate de directiile sanitare teritoriale.

Sala pregatire

Conform normelor sanitare recent aprobate firma de servicii funerare trebuie sa detina o sala de pregatire a persoanelor decedate, prin urmare, pentru ca suntem o agentie funerara ce isi respecta blazonul va punem la dispozitie serviciul de toaletare / imbracat / tanatopraxie intr-un cadru igienic /s eptic cu mese de inox, fara a mai creea neplaceri familiei defunctului(ei) cu privire la practicile mai sus mentionate.

Acest serviciu integrat reda familiei timpul necesar pentru a se reculege intr-un asemenea moment si genereaza o situatie normala si fireasca pentru o echipa de specialisti si cu experienta ca a noastra.

Capac frigorific

Oferim spre inchiriere capac (sicriu) frigorific pentru folosirea la capela sau sala de priveghi. Capacul frigorific este folosit pentru a conserva persoana decedata pentru o perioada mai lunga, in conditii perfecte de igiena si estetica fiind necesar de a se folosi in cazul in care in incinta este o temperatura ridicata, pe timp de vara cand temperaturile sunt ridicate.

Ce este tanatopraxia ?
  • Procedeu complex de conservare a unui corp neinsufletit;
  • Igienizarea corpului;
  • Intarzierea procesului de tanatomorfoza;
  • Rehidratarea tegumentelor, redand corpului un aspect natural;
  • Relaxarea fizionomiei fetei, cu inlaturarea semnelor de suferinta dinaintea mortii;
  • Cosmetica funerara si reconstructie a corpului in caz in urma accidentelor violente;